Burn-out begeleiding

Wie aan de kant staat met een burn-out (chronisch stress syndroom), weet dat de gevolgen talrijk zijn en niet eenvoudig om te dragen. Alleen het advies om een paar weken thuis te blijven en het rustig aan te doen helpt niet, er is meer ondersteuning nodig.
Een burn-out is een wake-up call om het anders te gaan doen!

Signalen herkennen:

Het proces begint vaak met een gevoel van overspannenheid. Daar geef je liever niet aan toe, het kan ook zijn dat je ze niet herkent waardoor er klachten kunnen ontstaan van vermoeidheid, controle verlies, slapeloosheid, concentratieverlies, overprikkeling, depressiviteit, angst & paniekaanvallen.
Je energiereserve raakt op en je pleegt roofbouw, waardoor chronische stress kan ontstaan. Lichaam en geest zijn overbelast en draaien op volle toeren,  je komt moeilijk tot rust en je bent niet meer in staat te ontspannen. Als je deze lichaamssignalen negeert, raakt het zenuwstelsel uit balans. Een burn-out is het gevolg, het raakt je hele mens-zijn: fysiek, emotioneel, je denken en je levenszin.

Het hersteltraject:

In het hersteltraject ondersteun ik je met praktische stressreductiemethodes en psychotherapie om de burn-out als een keerpunt te benutten en er krachtiger uit te komen. Dit traject is maatwerk en afhankelijk van jouw situatie. De duur van het roofbouwproces en de ernst van de uitputting hebben invloed op hoe snel je herstelt.
Afhankelijk van de mate van burn-out zijn 8 tot 10 sessies nodig, met een follow-up na 3 maanden.

In het kader (preventief) ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van (stress)coaching voor hun werknemers te vergoeden. De kosten van dit traject worden dan aan de werkgever geoffreerd.

Wil je meer weten over de aanpak van Capabel, klik dan hier voor een vrijblijvende intake.

“MENSEN MET STRESS VERGETEN DE DINGEN TE BLIJVEN DOEN DIE ZE LEUK VINDEN”