Mindfulnesstraining

Waarom een mindfulness training?
Er kunnen verschillende redenen zijn om je aan te melden voor een mindfulness training. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ‘mindfulness’ is, misschien wil je leren mediteren of misschien ervaar je veel spanning, stress, psychische of lichamelijke klachten en wil je onderzoeken of mindfulness je kan helpen hier anders mee om te gaan.

Waar is de mindfulness training voor bedoeld?
De mindfulness training heeft als doel je meer in het ‘hier-en-nu’ te brengen. Je oefent tijdens de training om meer bewust aanwezig te zijn bij de ervaringen van je dagelijkse leven. Dit maakt het leven interessanter en levendiger. Aan de andere kant betekent het ook dat je bewuster stilstaat bij moeilijke of onplezierige ervaringen.

De mindfulness training is daarnaast bedoeld om op een andere manier met stress en spanning om te gaan. In ons leven ervaren wij vaak veel stress. In de mindfulness training onderzoeken we expliciet de manier waarop we met stress omgaan.

Tot slot kan mindfulness helpen om bewuster om te gaan met lichamelijke of psychische klachten die we ervaren. Zeker als klachten al langer bestaan, raken we snel in een automatisch patroon. In de mindfulness proberen we ons open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. De eerste stap hierbij is om onder ogen te zien wat er is en de verwachtingen hierbij los te laten. Als je meer geoefend hebt, zul je merken dat het bewust ervaren en accepteren van je klachten ruimte geeft.

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 uur

Tarieven per 1-1-2019:

Particulieren € 350,00
Bedrijven € 400,00
Individuele training € 600,00

Voor deelnemers met langdurig uitval vanwege burn-out bestaat de mogelijkheid tot het volgen van het individuele-en groepstraining traject, bestaande uit 5 counselingsessies en 8 trainingsmiddagen. Deelnemers leren hoe stress op het werk en in het persoonlijk leven te verminderen, hoe zich kalmer en fitter te voelen en hoe de werk/privébalans te herstellen.
Het totale traject beslaat een periode van 3 maanden inclusief het evaluatiegesprek.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Offerte kan op aanvraag worden uitgebracht.

Tip 1: Bij burn–out klachten wordt de training door de meeste zorgverzekeraars vergoed, hiervoor is een verwijzing van huisarts of bedrijfsarts nodig.

Tip 2: Mantelzorgers krijgen in sommige gevallen een deel van de kosten van de mindfulness training vergoed door de zorgverzekeraar (check dit vooraf bij je zorgverzekeraar)

Tip 3: Door het toepassen van mindfulness zal je beter presteren op je werk en beter met stress  kunnen omgaan. Steeds meer werkgevers en arbo-artsen zien hier de voordelen van en zijn bereid de kosten van de training te vergoeden.

Klik hier om je in te schrijven voor de mindfulnesstraining.