About

“JE KUNT DE WIND NIET VERANDEREN, WEL DE STAND VAN DE ZEILEN”

Mijn naam is Marja Versaevel, psychosociaal therapeut & mindfulness trainer, oprichter/eigenaar van Capabel, coaching en counseling in de regio Bergen op Zoom.
Tot 2010 heb ik gewerkt als docent in het MBO-onderwijs, ik heb lesgegeven aan jongeren en volwassenen.  Naast het overbrengen van kennis begon voor mij het psychosociale aspect een steeds belangrijkere rol te spelen. Ofwel ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de mens achter de student, ik wilde me naast het lesgeven ook bezig houden met aspecten als: het ontstaan van bepaald gedrag en/of patroon en welke invloed dit heeft op de prestaties van de leerling. Voor deze ambitie vond ik in het onderwijs geen mogelijkheden, hetgeen ertoe heeft geleid om een andere koers te varen.

In juli 2013 heb ik de 3-jarige post-hbo opleiding Stressmanagement Coaching Counseling en Conflictbemiddeling bij Psychodidact in Waalwijk met succes afgerond, gevolgd door het Seniorjaar, waarin de technieken van NLP centraal staan.

Ik ben bijgeschoold tot coach in de CSR-methode (chronische stress reductie) ter voorkoming  en/of behandeling van burn-out.

Daarnaast heb ik medio augustus 2021 de basis cursus ACT afgerond.
De kern van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor ben je beter in staat om je aandacht te richten op de dingen die werkelijk belangrijk zijn in het leven (waarden). Het doel van ACT is dus niet zozeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.

Sinds juni 2013 ben ik gecertificeerd mindfulness trainer en sta ik geregistreerd bij de beroepsvereniging VMBN categorie 1, hetgeen betekent dat de mindfulness training door de meeste zorgverzekeraars wordt vergoed bij diagnose burn-out (verwijzing van huisarts of bedrijfsarts).

In augustus 2013 ben ik gestart met mijn praktijk voor Burn-outbegeleiding & Mindfulness training

Mijn praktijkadres is Ont-Moet Centrum van Aandacht en Bewustzijn, Buitenvest 94, 4614 AD Bergen op Zoom